سکوبندی از اجزای مختلفی تشکیل شده است که هرکدام بنا به کاربرد خاصی که دارند در جایگاههای ویژهای نیز قرار میگیرند. در این مقاله قصد داریم شما را با ملزومات سکوبندی آشنا کنیم و به شرح ویژگیهای آنها بپردازیم. به منظور کسب اطلاعات بیشتر به صفحه سکوبندی آزمایشگاهی در اصفهان مراجعه کنید.
آنچه در ادامه مقاله میخوانید:
- معرفی انواع کابینت آزمایشگاهی
- معرفی و شناخت اجزای سکوبندی آزمایشگاهی در اصفهان
معرفی انواع کابینت آزمایشگاهی
کابینت از آن دسته وسایل پرکاربرد و ضروری است که در هر خانهای پیدا میشود؛ اما طراحی و کاربرد آن در آزمایشگاهها کمی متفاوت است. کابینتهای آزمایشگاهی علاوه بر نگهدارنده بودن مواد و تجهیزات، ویترینی برای نمایش آنها نیز هستند؛ اغلب بهعنوان سکو استفاده میشوند و سایر اقلام را روی خود جای میدهند. به طور مثال میز ترازو، نوعی کابینت آزمایشگاهی است که طراحی و ساخت مخصوص به خودش را دارد.

سکوبندی آزمایشگاهی در اصفهان
همچنین کابینتها بهعنوان محلی برای عبور کانالهای تأسیساتی، لولهها، دریچهها و سیستمهای برق، گاز و دسترسی آسان به این اقلام هستند؛ بنابراین با عبور سیستمهای تأسیسات و زیرساخت از داخل کابینتها، فضای آزمایشگاه مرتب و منظم میشود.
کابینتها باتوجهبه محل نصب آنها به دودسته دیواری و زمینی تقسیم میشوند:
-
کابینتهای زمینی
در سکوبندی آزمایشگاهی در اصفهان، این کابینتها بهعنوان محلی برای نگهداری مواد، سکو و میز کار استفاده میشوند. پایههای آنها در کف زمین تراز شده و بهوسیله پیچومهره محکم در جای خود قرار میگیرند.
کابینتهای زمینی در دو نوع چرخدار و معلق ساخته میشوند:
1. کابینت چرخدار:
کابینتهای چرخدار، دارای چهارچرخ کوچک هستند که بهسادگی در محیط کار جابهجا میشوند و حملونقل را ممکن میکنند. ابعاد آنها بهگونهای است که بتوان آنها را بین سکوبندیها بدون هیچ مشکلی حرکت داد.
2. کابینت معلق:
کابینتهای معلق بهگونهای طراحی میشوند که امکان نظافت زیر آنها بهسادگی میسر باشد. اگرچه به دلیل نام این کابینتها ممکن است این تصور ایجاد شود که در دسته کابینتهای دیواری قرار میگیرند، اما در حقیقت این گونه نیست. کابینتهای معلق از بالا به فریم اتصال پیدا میکنند و دارای پایه نیستند.
-
کابینتهای دیواری
برای این که بتوان از فضای روی کابینتهای زمینی استفاده کرد، کابینتهایی در ارتفاع بالاتر از سکوبندی قرار داده میشوند. اگرچه از این کابینتها نیز میتوان بهعنوان نگهدارنده استفاده کرد؛ اما کاربرد اصلی آنها برای نگهداری مدارک و اسناد، مواد و تجهیزات سبک و غیرخطرناک است.
اغلب از دربهای شیشهای برای این کابینتها استفاده میشود تا محتویات آنها بهراحتی دیده شوند و نیازی به بازکردن در کابینت نباشد. همچنین برای تأمین نور و روشنایی موردنیاز در سکوبندی آزمایشگاهی در اصفهان، لامپهای فلورسنت در زیر کابینتهای دیواری نصب میشوند.
معرفی و شناخت اجزای سکوبندی آزمایشگاهی در اصفهان
-
میز شستشو
یکی از بخشهای مهم سکوبندی، میز شستشو است که باتوجهبه نیاز کارکنان آزمایشگاه و فضای آن میتواند بهصورت تک لگنه یا دو لگنه باشد. در کنار میز شستشو موارد دیگری مانند رکهای آزمایشگاهی (برای خشککردن ظروف) و شیر آب مخلوط نصب میشوند. در صورت نیاز میتوان اقلام دیگری مانند چشمشو نیز به آن اضافه کرد.

میز شستشو
سکوبندیهای دوطرفه یا جزیرهای به دلیل امکان دسترسی راحت برای کاربران، بهترین محل برای قراردادن میزهای شستشو هستند. البته میتوان میزها را بهصورت تکی در میز بندیهای یکطرفه نیز نصب کرد؛ بنابراین میز شستشو را هم بهصورت جداگانه، هم در سکوبندی یکطرفه و هم در سر جزیرهها نصب میکنند.
بهطورکلی کاربرد میز شستشو ایجاد یک محیط ضدآب و رطوبت بهمنظور شستشوی ظروف آزمایشگاهی، رکهای آزمایشگاهی و چشمشوی اضطراری است. به جهت ایجاد فضای کار بیشتر برای کارکنان از فریمهای c شکل، برای این میزها استفاده میشود. کابینتها بهگونهای طراحی میشوند که تمیزکردن آنها راحت باشد و جنس بدنه اغلب از pvc انتخاب میشود تا به علت رطوبت و آب آسیب نبینند.
-
دوش و چشمشوی اضطراری آزمایشگاه
بهمنظور کاهش خطرات ناشی از کار با مواد شیمیایی و در صورت ایجاد آسیب، دوش اضطراری یکی از اجزای اصلی آزمایشگاه بهحساب میآید. جنس آن از گالوانیزه و یا استیل است.
دوش اضطراری دارای سه مدل زیر است:
- دوش دیواری یا ایستاده
- دوش سقفی و دیواری که از جنس استیل یا برنج با رنگ پودری الکترواستاتیک و ضد اسید است.
- چشمشوی تک چشم یا دو چشم دیواری، کاسهای یا رومیزی از جنس استنلساستیل
اندازه استاندارد دوشهای اضطراری، ۲۰ لیتر در دقیقه و دارای فشار ۱۵ پوند بر اینچ است و اندازه لوله آنها به ۴۵ سانتیمتر و قطر یک اینچ میرسد.
-
سینک آزمایشگاهی
همانطور که بیان شد، در سکوبندی سینک آزمایشگاه بر روی میز شستشو نصب میشود. سینک از آن مواردی است که در انتخاب آن باید با دقت بسیاری عمل کنید؛ به دلیل اینکه محیطهای آزمایشگاهی و صنعتی به طور مداوم در معرض مواد شیمیایی اسیدی و خطرناک قرار دارند، نیاز به سینکهای باکیفیت بالا دارید؛ بنابراین سینکی انتخاب کنید که با گذر زمان کارایی خودش را از دست ندهد و کیفیتش را حفظ نماید.
جنس سینکها از موادی است که در برابر مواد قلیایی و اسیدی مقاومت بالایی دارند و ضدزنگ هستند. سینکهای موجود در بازار باتوجهبه میزان مقاومت و کاربرد آن از جنس پلیپروپیلن، اپوکسی یا سرامیک طراحی میشوند.
-
میز توزین یا میز ترازوی آزمایشگاه
در محیطهای آزمایشگاهی، توزین نمونههای حساس و کوچک بسیار رایج است؛ بنابراین باید از میزهای مخصوصی استفاده کرد. عوامل محیطی موجود در فضای آزمایشگاه، تردد کارکنان و حتی حرکت جریان هوای اطراف میتواند باعث ایجاد خلل در دقت ترازوها شود.

میز توزین بتنی با شاسی فولادی
به همین دلیل در ساخت میزهای توزین از بتن استفاده میکنند. بتن ساختاری محکم و پایدار دارد و با نصب یک شاسی از جنس فولاد، ارتعاشات محیط را نیز برطرف میکند. در سکوبندی برای جانمایی تجهیزات آزمایشگاه، میزهای توزین را روی ضربهگیرهای ضخیمی قرار میدهند تا دچار ارتعاش نشوند. همچنین آنها را فاصله مناسبی از در و پنجرهها قرار میدهند تا جریان هوای اطراف، باعث ایجاد اختلال در کار میز توزین نشود.
کلام پایانی
به دلیل اهمیت سکوبندی صحیح و اصولی در محیطهای حساس آزمایشگاهی، لازم است که جنس و کیفیت و ابعاد آنها مورد تأیید باشند. بدین ترتیب بعدها در هنگام استفاده از آنها برای کاربران مشکلی ایجاد نمیشود.
شرکت طراحی کیا دکور با بیست سال سابقه درخشان در طراحی سکوبندی آزمایشگاهی در اصفهان، محیط آزمایشگاهی شیک و کاربرپسند را برای شما طراحی میکند. اصول استاندارد، کیفیت بالای قطعات و خلاقیت در طراحی از مهمترین مواردی است که تیم حرفهای ما در تمامی پروژههای خود به آن توجه میکند.
بدون دیدگاه