به دلیل این که کارکنان آزمایشگاه به طور مداوم در وضعیتهای بدنی خاصی قرار میگیرند یا نیاز دارند، اقداماتی را به طور مکرر انجام دهند، طراحی اصولی سکوبندی اهمیت پیدا میکند. ارگونومی نامناسب آزمایشگاه باعث آسیبهای جسمی و گاهی جبرانناپذیر به کارکنان میشود، به همین علت نیاز است تا با اصول ارگونومی صحیح آشنا شویم. جهت مشاهده نمونه کارهای ما و سفارش طراحی آزمایشگاه به صفحه سکوبندی آزمایشگاهی در اصفهان سری بزنید. ما در کنار شما هستیم تا بهترینها را تجربه کنید.
آنچه در ادامه میخوانید:
- ارگونومی چیست و چرا در سکوبندی آزمایشگاهی اهمیت دارد؟
- مسائل رایج بهداشتی مرتبط با ارگونومی ضعیف سکوبندی
- چگونه از ارگونومی ضعیف در سکوبندی آزمایشگاه جلوگیری کنیم؟
- ارگونومی صحیح سکوبندی آزمایشگاهی در اصفهان
ارگونومی چیست و چرا در سکوبندی آزمایشگاهی اهمیت دارد؟
ارگونومی ترکیبی از طراحی درست ابزارها، عملکرد آنها و ایستگاههای کاری برای ایجاد یک محیط مناسب است. به طور سادهتر اصول ارگونومی دستورالعملهایی برای جلوگیری از بیماریها و آسیبهای جسمی ارائه میدهد. سکوبندی آزمایشگاهی در اصفهان بر اساس اصول ارگونومی، ایمنی کارکنان را تضمین میکند و از تأثیر عوامل خطرساز و منفی مانند ارتفاع نامناسب میزها و صندلیها تا حد زیادی میکاهد.

سکوی آزمایشگاهی استاندارد
چند نمونه عوامل خطر رایج در ارگونومی نامناسب:
- وضعیتهای بدنی نامناسب مانند ماندن در یک موقعیت نامناسب بدنی بر روی اعضای بدن بهویژه گردن، پشت، مچ دستها، دستها و بازوها اثرات منفی بسیاری میگذارد.
- حرکتهایی که بارهاوبارها تکرار میشوند.
- دمای نامناسب و قرارگرفتن طولانیمدت در معرض گرما یا سرمای شدید بهطوری که کارایی کارکنان پایین بیاید.
- اعمال فیزیکی که برای انجام کارهایی مانند هلدادن، بلندکردن، کشیدن یا گرفتن انجام میشوند.
- فشاری که بر بافتهای نرم بدن مانند کف دست، دو طرف انگشتها یا مچ دست وارد شود.
- صدمات ترومای تجمعی (به هر نوع ضربه، شوک، جراحت یا آسیب، تروما گفته میشود.) که با درد، سفتی، بیحسی، گرفتگی، احساس سوزنسوزنشدن یا افتادن اشیا از دست ظاهر میشود.
مسائل رایج بهداشتی مرتبط با ارگونومی ضعیف سکوبندی
1. اختلالات اسکلتی – عضلانی
آسیبهای دردناک و گاهی ناتوانکننده که بر عضلات، تاندونها و اعصاب اثر منفی میگذارند. در اینجا برخی از رایجترین شرایط ناشی از ارگونومی ضعیف در سکوبندی لیست شدهاند:
- سندروم تونل کار پال یا CTS:
اعصاب مچ دست بر اثر فشار مکرر روی آن دچار مشکل میشود. احساس بیحسی، گزگز، درد شدید و غیره از علایم این سندروم است. بدترین نوع آن فلج نسبی اعصاب مچ دست است که مانع از تحرک صحیح دست میشود.
- بورسیت
التهاب کیسه مایعی که در بین استخوانها، بافتها، تاندونها، ماهیچهها و رباطها وجود دارد و حرکت آنها را روان میکند، بورسیت نام دارد. این مشکل باعث درد، متورمشدن زانو، آرنج یا شانه میشود. همچنین بر اثر حرکات تکراری روی قسمتهای آسیبدیده ایجاد میشود.
- تاندونیت
التهاب رشتههایی که استخوانها و ماهیچهها را به هم متصل میکند، تاندونیت نام دارد. این مشکل بر اثر وضعیت نادرست بدنی در هنگام کار در آزمایشگاه ایجاد میشود. شایعترین نواحی آسیبدیده شامل مچ پا، شانه، مچ دست، کاسه زانو و آرنج است.
- کشیدگی عضلات
درد کمر، گردن یا شانه که بر اثر کشیدگی بیش از حد عضلات ایجاد میشود.
2. آسیبهای کمر
عدم رعایت اصول ارگونومی در سکوبندی آزمایشگاهی در اصفهان، حتی در کوچکترین جزئیات میتواند اثرات منفی زیادی روی بدن فرد بگذارد.
به طور مثال نشستن یا ایستادن طولانیمدت باعث ایجاد فشار روی کمر میشود. میزهای آزمایشگاهی باید بهگونهای ساخته شوند که به فرد امکان دهند، بدون فشار بیش از حد به قسمتی از بدن، در موقعیت دلخواه قرار بگیرد.
3. گرفتگی گردن
سفتشدن عضلات گردن، تنها بر اثر وضعیت نامناسب خوابیدن ایجاد نمیشود. نگهداشتن گردن در یک موقعیت سخت در حین تایپ یا اندازهگیریها نیز اتفاق میافتد.
4. سردرد و میگرن
نور شدید یا کم صفحه کامپیوتر یا اتاق میتواند باعث سردرد شود. همچنین ممکن است باعث خستگی و فشار به چشمها شود. همین امر درمورد وضعیت بدنی نامناسب نیز صادق است. نیروهای مکانیکی بر عضلات پشت، گردن و رباطها تأثیر میگذارند و میتوانند باعث درد در شقیقهها، پیشانی و سایر قسمتهای سر شوند. همچنین مانع از گردش خون و رساندن اکسیژن به اندامها میشود.
5. خستگی چشم
نور ضعیف آزمایشگاه، چشمها را تحتفشار قرار میدهد و این درباره روشنایی شدید و تاریکی نیز صدق میکند. پیشنهاد میشود بعد از هر ۲۰ دقیقه چشم دوختن به یک جسم کوچک یا تمرکز برای انجام کار، به فاصله ۲۰ متریتان به مدت ۲۰ ثانیه نگاه کنید. این کار مانع از خارش، خشکی، یا قرمزی چشم میشود.
6. کیست گانگلیون
کیستهای گانگلیون، کیستهای تودهای و سختی بهاندازه نخود هستند که روی غلاف تاندونهای مچ دست، روی مفاصل، انگشتان یا پشتدستها ایجاد میشوند. این کیستها بر اثر فشار مداوم بر روی اعضا ایجاد میشوند و باعث درد و ناراحتی میشوند.
درمان این کیستها تنها بهوسیله جراحی امکانپذیر است و هیچ تضمینی برای عدم بازگشت آنها وجود ندارد.
7. انگشت ماشهای
ناشی از حرکات تکراری یا فشار زیاد به هنگام گرفتن اشیا است که با درد شدید، مشکل در حرکت انگشتها و التهاب تاندونها ظاهر میشود.
برای جلوگیری از تمامی این مشکلات، سکوبندی آزمایشگاه در اصفهان باید با اصول ارگونومی، هماهنگی کامل داشته باشد.
چگونه از ارگونومی ضعیف در سکوبندی آزمایشگاه جلوگیری کنیم؟
- از صندلیها و چهارپایهها با پشتیهای قابلتنظیم برای حمایت از وضعیت بدنی خود استفاده نمایید. مطمئن شوید که پاهایتان روی زمین قرار دارند؛ اگر این گونه نیست صندلی را پایین بیاورید یا از یک زیرپایی استفاده کنید.
- برای جلوگیری از کشش بیش از حد ماهیچههای خود، وسایلی که اغلب استفاده میکنید را در دسترس قرار دهید. کابینتها و قفسهها باید بهگونهای نصب شده باشند که در سطح چشم باشند. سکوبندی مناسب مانع از کشش و فشار بیش از حد روی اعضا میشود.

اندازههای استاندارد بر اساس اصول ارگونومی
- در هنگام کار برای ساعتهای طولانی، موقعیت خود را تغییر دهید. زمانی را استراحت کنید و مچ دست، بازوها، شانهها، گردن، پشت، باسن و پاهای خود را بکشید.
- از تجهیزاتی استفاده کنید که با اندازه بدن و اندام شما متناسب هستند. همچنین به هنگام استفاده از تجهیزات با لبههای نوکتیز از بالشتکهایی استفاده کنید تا فشار روی ماهیچهها را به حداقل برسانند.
- وسایل سنگین را در قفسههای پایینی قرار دهید.
- ارتفاع میز آزمایشگاهتان را با قدتان متناسب کنید.
- از روشنایی مناسب محیط آزمایشگاه اطمینان حاصل کنید.
- از تمیزی وسایل و تجهیزات آزمایشگاه مطمئن شوید تا شرایط کار بهخوبی پیش رود و آسیبهای ناشی از چرخش یا پیچش مکرر را به حداقل برسانید.
ارگونومی صحیح سکوبندی آزمایشگاهی در اصفهان
عواقب ارگونومی ضعیف میتواند منجر به نتایج منفی گستردهای شود. یک محیط نامناسب، میتواند بر گردش خون، قدرت عضلانی و اعصاب افراد مضر باشد. تشخیص اثرات منفی ارگونومی ضعیف بر سلامت افراد بسیار مشهود است.
خوشبختانه راهاندازی یک آزمایشگاه مناسب کار سختی نیست، تنها چیزی که به آن نیاز دارید انتخاب یک شرکت طراحی معتبر در این زمینه است. کیا دکور با سالها تخصص در طراحی سکوبندی آزمایشگاهی در اصفهان، میتواند ایستگاههای کاری چندمنظوره طبق اصول ارگونومی به شما ارائه دهد. شما میتوانید با کارشناسان ما در تماس باشید و اطلاعات بیشتری کسب کنید.
بدون دیدگاه